Hoppa till huvudinnehåll

Frågor och svar om appen för privatpersoner

Leende kvinna står och lutar sig mot en vägg

Kom igång

 • Du kan skaffa appen på följande sätt:

  – Du som har en iPhone eller en iPad kan ladda ner appen i App Store.

  – Du som har en Android-mobiltelefon kan ladda ner appen på Google Play.

 • Appen finns för iPhone- och Androidmobiler samt för iPad. Du behöver ladda ner Orusts Sparbanks app till din mobiltelefon. Det gör du via App Store om du har en iPhone, eller via Google Play om du har en Android.
  Logga in i appen med Mobilt BankID eller säkerhetsdosa. För att kunna betala räkningar i appen och göra överföringar till andras konton, behöver du vara ansluten till tjänsten internetbetalning i internetbanken.

 • Appen är i grunden kostnadsfri. För att kunna betala räkningar och göra överföringar till andras konton krävs att du har tjänsten internetbetalning i internetbanken, det kostar 100 kronor per år.

 • Du behöver ha fyllt 18 år för att använda appen. För att kunna betala räkningar och göra överföringar till andras konton i appen behöver du ha tjänsten internetbetalning.

 • Digital Support kan hjälpa dig med guidning och frågor kring appen.

 • För att vi ska kunna ge våra kunder en säker upplevelse, kräver vi att du har operativsystem av version 11.4 eller senare i iPhone och version 6.0 eller senare i Android.

   

  Krav för appen:

  iPhone: iOS version 11.4 eller senare
  Android: Android version 6.0 eller senare. Den mobila enheten behöver även ha stöd för OpenGL ES 2.0 eller senare.

   

  För att se vad du har för version av operativsystem:

  För iPhone: välj Inställningar – Allmänt – Om – Version, versionsnumret ska vara samma som eller högre än 11.4.
  För Android: Det kan skilja från telefon till telefon hur du ser vilken version av operativsystem du har i din Android-mobil. Vanligtvis går det att kolla så här: välj Program – Inställningar – Om telefonen – Androidversion, versionsnumret ska vara samma som eller högre än 6.0.

 • Appen finns tillgänglig för iPhone och Android-mobiler samt för iPad.

 • Ja, genom att ladda ner Sparbanken-appen kommer du åt ditt engagemang och kan använda appen.
  Gå in på App Store eller Google Play och ladda ner Sparbanken-appen. Vi rekommenderar att du först tar bort den gamla mobilbanksappen innan du installerar den nya. När du öppnar upp appen för första gången väljer du vilken sparbank du tillhör.

 • Ja, du behöver både ladda ner båda apparna. Du använder Swedbanks app för att komma åt ditt engagemang i Swedbank och Sparbankens app för att komma åt ditt engagemang i Orusts Sparbank.

Logga in

Utgiftskollen

Betalningar

Betal-och kreditkort

Fonder

Sparmål och snabbspar

Snabbsaldo

Säkerhet

Övriga frågor