Meny
Vårt samhällsangagemang
Vår verksamhet

Projekt och initiativ

Vi har genom åren investerat i många projekt, föreningar och initiativ runt om i vårt lokala område. Vi vill genom vårt engagemang vara med och bidra till att göra nytta och göra vårt område till en ännu bättre plats. Vad brinner du för?

Barn går på klipporna
Two persons showing plastic and ghost net from beack cleanup

Nytt samarbete för ett renare hav

Orusts Sparbank har inlett ett samarbete med CleanSea för att bidra till en renare kustlinje. För varje ny kund kommer banken tillsammans med CleanSea ta bort ett kilo plast från havet, med målet att avlägsna ett ton havsskräp under året.

Två tjejer till häst

Ett hållbart Bohuslän

Nu satsar vi på hållbarhet i föreningslivet inom initiativet Ett hållbart Bohuslän. Tillsammans med Thordénstiftelsen, Arwidssonstiftelsen, Sparbanken Tanum och Tjörns Sparbank har vi på Orusts Sparbank satt av 1,2 miljoner kronor där 400 000 kronor öronmärks för Orusts föreningar.

Trafikkalendern logotyp

Trafikkalendern

Vi är stolt sponsor till Trafikkalendern som är Sveriges största läromedel om trafiksäkerhet för barn. I 33 år har Trafikkalendern inspirerat skolor att arbeta med trafikfrågor som en del av lärandet för hållbar utveckling. Trafiksäkerhet, miljö, och hälsa är ämnen som genomsyrar hela materialet.

Sveriges elever och lärare i år F-6 har tillgång till Trafikkalenderns material utan kostnad. Materialet finns tillgängligt både som trycksaker och på webben.

TS Westkust tar emot check för #levandeorust

#levandeorust

Under pandemin som drabbade världen och där vi var tvugna att begränsninga vårt sätt att leva delade Orusts Sparbank ut ett stöd till Orusts föreningsliv. Totalt delade banken ut 3 miljoner kronor under den tid pandemin pågick. Allt för att vi skulle fortsätta ha ett #levandeorust.