Meny
Vårt samhällsangagemang
Vår verksamhet

31 föreningar tog del av #levandeorust

Föreningsstöd #levandeorust

#levandeorust - ett pandemistöd till Orust föreningsliv

Under pandemin som dabbade världen och där vi var tvugna att begränsninga vårt sätt att leva delade Orusts Sparbank ut ett stöd till Orusts föreningsliv. Totalt delade banken ut 3 miljoner under den tid pandiemin pågick. Allt för att vi skulle fortsätta ha ett #levandeorust.

Stödet söktes av föreningar vars verksamet drabbats ekonomiskt av de rekommendationer som infördes. Det var allt från samhälls-, idrotts- och kulturföreningar som som fick stöd för att kunna ha ekonomiska förutsättningar att fortsätta sin verksamhet.

 

I svåra tider är det viktigt att vi ställer upp för varandra, och vi vill hjälpa till. Hela sparbanksidén handlar om lokal förankring, att hjälpa människor och företag till en trygg och sund ekonomi. Sedan 1887 har Orusts Sparbank funnits på ön och verkat för ett livskraftigt samhälle genom att stötta samhällsnyttiga projekt och främja lokalt näringsliv, utbildning, idrott och kultur - och det kommer vi fortsätta med.

Totalt avsattes en och en halv miljon kronor och slutligen blev det nästan 8000 medlemmar fördelat på 31 föreningar som tog del av pengarna.

 

Stödet var öppet för alla föreningar och näringslivsfrämjande organisationer i Orust kommun att söka. Än vet vi inte fullt ut hur ön påverkats, men ansökningarna som kom in vittnade om att 2020 har varit ett tufft år för många.

Monica Knutsson Friman, Stenstugans Vänner, med check från föreningsstödet Levande Orust.
Monica Knutsson Friman, Stenstugans Vänner.
Tova Wendin,Ann-Margreth Rydén och Lina Wendin, T/S Westkust med check från föreningsstödet Levande Orust.
Tova Wendin,Ann-Margreth Rydén och Lina Wendin, T/S Westkust.
Sara Johansson, Torp Goif, med check från föreningsstödet Levande Orust.
Sara Johansson, Torp Goif.

Men trots inställda evenemang, uteblivna hyresgäster, färre turister och publikfria idrottsevenemang så möttes vi på vår resa av idel positiva föreningsmänniskor. 

 

Orust rikt på skatter

Att åka runt och träffa dessa ideella krafter och få en inblick i verksamheterna har varit lärorikt, spännande och väldigt roligt.

 

Vilka skatter Orust besitter!

 

Tack för det arbete ni lägger ner i era föreningar. Att trots allt hålla lågan och energin uppe är det som tar oss framåt.
Orusts Sparbank har verkat på ön sen 1887 och har alltid arbetat för att skapa möjligheter för människor och företag och utvecklas. Dels som kunder i banken, dels genom att stödja idéer, projekt och föreningar som gör Orust bättre.
Vår främsta drivkraft är att verka för bygden och alla som bor här. Det gör vi bäst tillsammans med er.

 

Tillsammans för ett levande Orust.