Hoppa till textinnehållet

Hjälp med Mobilt BankID?

Kolla igenom vår lista med frågor och svar om Mobilt BankID eller chatta med vår virtuella assistent. 

Vanliga frågor och svar

 1. Hur skaffar jag Mobilt BankID digitalt?

  Det första steget är att ladda ner BankID-appen. Logga sedan in i appen eller internetbanken och skapa ett Mobilt BankID för ditt personnummer. Starta därefter BankID-appen i din mobil eller surfplatta och läs av den aktiveringskod/QR kod som du får fram för att aktivera ditt Mobila BankID.

  Om du inte har någon dosa eller aktivt Mobilt BankID från annan enhet behöver du besöka närmaste bankkontor för att komma igång. 

 2. Kan jag ha flera Mobila BankID?

  Du kan ha upp till tre Mobilt BankID aktiva samtidigt. Vi rekommenderar att du alltid försöker ha ett extra Mobilt BankID installerat som back-up så du inte står utan om du skulle tappa bort din mobil. Ett tips är därför att skaffa ett extra Mobilt BankID, till exempel i din jobbmobil eller surfplatta.

 3. Kan jag skaffa Mobilt BankID digitalt till mitt barn?

  Ja, börja med att skaffa ett BankID till barnet som kan användas för banktjänster - vi kallar det Mobilt SäkerhetsID. Du som vårdnadshavare och ditt barn gör sedan anslutningen av Mobilt BankID tillsammans.

  Skaffa BankID för unga

Mobilt BankID är en värdehandling

Det är viktigt att komma ihåg att Mobilt BankID är en personlig värdehandling, precis som ditt pass och ditt körkort. Mobilt BankID är en e-legitimation och ska alltid behandlas på ett säkert sätt, lämna aldrig ut dina uppgifter till någon.