Hoppa till textinnehållet

Välkommen till Orusts Sparbank

SKI 2020 Orusts Sparbank

Sveriges nöjdaste kunder!

Årets kundnöjdhetsundersökning visar att Sparbankerna är bäst!

 

Orusts Sparbank är i toppskiktet och före samtliga storbanker bland både privat- och företagskunder i Svenskt Kvalitetsindex (SKI) årliga kundnöjdhetsundersökning. Sparbankerna, som grupp, har nöjdast privat- och företagskunder av alla banker i hela Sverige!

 

Tack alla kunder som deltog i undersökningen och gav oss så fina omdömmen!

Coronaviruset

Det är en speciell tid just nu och vi hoppas att vi snart kan träffa dig som vanligt igen.

Till dess måste vi tillsammans hjälpas åt för att minska smittspridningen. Vi uppmanar dig att inte besöka våra kontor om det inte är absolut nödvändigt utan istället göra dina bankärenden digitalt eller via telefon. 


Om du ändå behöver hjälp av oss och besöker bankkontoret - tänk på att hålla avstånd till bankens medarbetare och andra besökare inne på banken, använd handsprit både före och efter ditt besök. Sen ser vi helst att du kommer ensam till besöket. Närstående får vänta utanför.
Tack för er förståelse.

Aktuellt just nu

Logga in och se ditt årsbesked

Nu kan du logga in och läsa ditt årsbesked digitalt. Klicka på Dokument i menyn och sedan på Översikt, efter att du har loggat in. I internetbanken kan du som har barn som är kund i banken även se barnets årsbesked.

Confident woman with her hair in a towel

Just nu! Skriv juridiska avtal kostnadsfritt online

Skriv samboavtal, äktenskapsförord och framtidsfullmakt helt kostnadsfritt online med vår samarbetspartner Lexly.

Erbjudandet gäller till och med 28 februari 2021.

Two women in front of a laptop

Inloggning med QR-kod

För att minska risken för bedrägeri har inloggning med QR-kod införts för dig som använder BankID på annan enhet vid inloggningen i internetbanken. Genom att scanna en QR-kod på datorskärmen med BankID-appen vet vi att din telefon, datorn och du är på samma ställe.

Young woman with tattoos using laptop in the grass.

Nyfiken att byta bank?

Att vara kund i Orusts Sparbank ska vara enkelt. Hos oss möts du av omtanke vare sig du besöker något av våra fyra kontor, kontaktar oss digitalt eller via telefon.
 
Välkommen att bli kund hos banken som bryr sig.
  • Personlig rådgivning och hjälp med din vardagsekonomi
  • Smidiga digitala tjänster för att enkelt utföra bankärenden
  • Kom igång och få ett konto direkt
Måseskär

Varning för falska samtal

Ett vanligt bedrägeriförsök är när bedragare ringer och påstår att de är från banken eller polisen. De vill komma åt koder från dosan eller att du loggar in med Mobilt BankID. Om du får den här typen av samtal - lägg genast på. Har du lämnat ut koder, kort- eller kontouppgifter? Kontakta oss på telefon eller besök ett kontor. 

Stöd i osäkra tider

Vi tycker om när ni besöker oss på banken, men mår du inte bra så är det viktigt att du stannar hemma.

Detta med omtanke för de riskgrupper som finns och för att minimera smittspridningen av coronaviruset.

 

Även vi som mår bra bör tänka till så att vi inte blir smittade. Många ärenden går att lösa i våra digitala kanaler såsom appen, internetbanken eller via telefon.

Skydda dig mot bedrägerier

Lämna aldrig ut koder eller bankuppgifter. För att minska risken att du blir lurad har vi samlat information om vanliga bedrägerier.

Senior man on the couch with a dog

Nu finns Apple Pay för barn och unga

Nu finns Apple Pay även tillgängligt för barn i åldern 13-17 år. För att tjänsten ska fungera behöver barnet och minst en vårdnadshavare vara kund i Orusts Sparbank.

Apple Pay för unga

Ändring vid inlösen av utbetalningsavi och plusgiroavi

Från och med den 10 oktober 2020 sker förändringar för vart du kan lösa in utbetalningsavier hos olika banker. Anledningen till det är att Svenska Bankföreningen har beslutat att den bank som ger ut en utbetalningsavi ska ansvara för hanteringen av den.

Man holding coffee cup.