Jörgen Persson har hunnit bli 53 år gammal och har nyligen släppt biografin "Den snälla världsmästaren".

– Vem man än har frågat så har beskrivningen av Jörgen alltid börjat med hur snäll han är, säger bokens författare Jens Fellke och Helena Egerlid vid pressträffen på Orusts Sparbank.

Jörgen själv skäms inte för sin snällhet. Tvärtom är det något han är stolt över och något han tror är en stor del i hans framgång.

– Jag är ju vad jag är och uppväxten i Halmstad har präglat mig. Jag uppfostrades att ta hand om saker och ting. Och konkurrensen i landslaget hjälpte mig att behålla fötterna på jorden, trots alla framgångar, säger Jörgen.

Snällhet en viktig faktor till samarbete

Totalt blev det fem världsmästartitlar för Persson som fortfarande har bordtennisen i sin vardag. I våras guidade han i rollen som förbundskapten Mattias Falck till ett VM-silver. Receptet att nå framgång genom att vara snäll var nyckeln till samarbetet med Orusts Sparbank.

– I vårt arbete försöker vi vara snälla mot både människor och miljö. Dels genom att vi stödjer kultur och föreningslivet på Orust och dels genom sponsring av till exempel miljöbilsladdarna på ön, säger Orusts Sparbanks vd Mikael Gustafsson.

Tillsammans med författaren Jens Fellke föreläste Jörgen Persson om sin framgångsrika och snälla karriär, ett evenemang som lockade drygt 200 personer till Henåns sporthall.

"Det var underbart att se så många glada människor" – Jörgen Persson

Lång autografkö

Kön till att få stjärnans autograf ringlade lång, men om möjligt var kön till att utmana den forna världsmästaren i pingis ännu längre. Utmanarna fick leda med 4-0, och det var först till fem som gällde. Persson bjöd på luriga servar och skruvar bara världsmästare kan hantera, men några lyckliga besökare kan idag stolt berätta att de vunnit över den snälla världsmästaren.

– Det var underbart att se så många glada människor i alla åldrar. Riktigt roligt att besöka Henån och bemötas av sån värme, sa en ödmjuk Jörgen efter att sista utmaningen var avslutad.