Totalt avsattes en och en halv miljon kronor och slutligen blev det nästan 8000 medlemmar fördelat på 31 föreningar som tog del av pengarna.

Stödet var öppet för alla föreningar och näringslivsfrämjande organisationer i Orust kommun att söka. Än vet vi inte fullt ut hur ön påverkats, men ansökningarna som kom in vittnade om att 2020 har varit ett tufft år för många.

Men trots inställda evenemang, uteblivna hyresgäster, färre turister och publikfria idrottsevenemang så möttes vi på vår resa av idel positiva föreningsmänniskor. 

Orust rikt på skatter

Att åka runt och träffa dessa ideella krafter och få en inblick i verksamheterna har varit lärorikt, spännande och väldigt roligt.

Vilka skatter Orust besitter!

Tack för det arbete ni lägger ner i era föreningar. Att trots allt hålla lågan och energin uppe är det som tar oss framåt.

Orusts Sparbank har verkat på ön sen 1887 och har alltid arbetat för att skapa möjligheter för människor och företag och utvecklas. Dels som kunder i banken, dels genom att stödja idéer, projekt och föreningar som gör Orust bättre.
Vår främsta drivkraft är att verka för bygden och alla som bor här. Det gör vi bäst tillsammans med er.

Tillsammans för ett levande Orust.