Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Investeringssparkonto - (ISK)

Kungsviken
Investeringssparkonto (ISK) är en enkel sparform. Här kan du samla ditt sparande i fonder, aktier och andra värdepapper. Du kan när som helst köpa och sälja utan att deklarera varje enskild affär.
  • Du slipper deklarera varje enskild affär - årlig schablomskatt
  • Enkelt att köpa, omplacera och sälja
  • Enkelt för dig som vil månadsspara
ISK omfattas av den statliga insättningsgarantin för pengar på kontot och investerarskydd för värdepapper. Klicka på rubriken nedan för mer information.

Pris

Avgift ISK: 0 kr
Vid investering i fond och/eller värdepapper tillkommer fondavgift och/eller courtage. Väljer du annan värdepapperstjänst än Värdepapperstjänst Bas betalar du eventuellt en depåavgift.
Ränta på kontanta medel: 0% 
Insättning/uttag: Ingen lägsta insättning, fria uttag från konto.

Öppna ett investeringssparkonto

Internetbanken 

Öppna ett investeringssparkonto direkt i internetbanken.

Till internetbanken

Våra kontor

Vill du veta mer om investeringssparkonto och olika sparformer - bkontakta något av våra kontor och boka ett möte.

Våra kontorVanliga frågor och svar

Vad kan man spara i ett investeringssparkonto?
Du kan spara i noterade värdepapper, som aktier, obligationer, SPAX:ar och ETF:er. Att de är noterade innebär att de är upptagna till handel på en reglerad marknad (till exempel Stockholmsbörsen eller andra liknande marknader inom EES) eller motsvarande marknadsplats utanför EES alternativt som handlas på en handelsplattform. Dessutom kan du spara i de svenska och utländska fonder som är ISK-markerade på fondlista.

Vad kostar ett investeringssparkonto?
Orusts Sparbank tar ingen avgift för investeringssparkontot i sig. För att placera i aktier väljer du en av bankens värdepapperstjänster där Värdepapperstjänst Bas är gratis och övriga har en kostnad. Courtage vid köp och försäljning är samma både i och utanför investeringssparkontot och beror på vilken värdepapperstjänst du har. Förvaltningsavgift i fonder som placeras i ett investeringssparkonto är samma som när man sparar utanför investeringssparkontot. Du betalar inte någon fondskatt på fonder i ett investeringssparkonto.

Stäng Skriv ut