Meny
Vårt samhällsangagemang
Vår verksamhet

Ny väg smygöppnade

Alla vägar bär till Rom, och nu finns en ny på Orust. Nya och efterlängtade väg 160 mellan Skåpesundsbron och Varekil har öppnat för trafik.

Nu rullar trafiken på nya väg 160. Foto: Göran Berggren

Doften av nyklippt gräs, färskpotatis, diverse inlagda sillar och nu också doften av nylagd asfalt. Lagom till att midsommartrafiken rullar igång öppnar nämligen nya väg 160 upp för trafik. Säkerheten och framkomligheten har förbättrats på sträckan mellan Skåpesundsbron och Varekil, och trots att den nya cirka tre kilometer långa vägen nu är öppen för trafik fortgår arbetet runt omkring. Den gamla vägen ska göras om till gång- och cykelbana.

–Under hösten och vintern kommer vi att färdigställa gång- och cykelvägen och dess planskilda korsningar under den nya vägen. Dessutom bygger vi en pendelparkering och gör vägslänterna fina, säger Tobias Hellström som är biträdande projektledare på Trafikverket.

Väg 160 längs Stigfjorden. Foto: Göran Berggren
Väg 160 har blivit snabbare och säkrare. Foto: Göran Berggren

Bra för alla
Orusts Sparbank vill genom sponsorarbete vara med och stödja lokala engagemang som bidrar till samhällsutveckling. Som ett led i detta har banken tillsammans med Orust kommun bidragit till vägprojektet.

 

– Den nya vägen är bra för Orustborna, företagarna, turisterna och trafiksäkerheten. Alla tjänar på den, säger Orusts Sparbanks vd, Mikael Gustafsson.

 

Snabbare och säkrare

Den nyöppnade sträckan får lov att trafikeras snabbare än den gamla – 80km/h istället för 70km/h.

 

– Eftersom vägområdet fortfarande är en arbetsplats uppskattar vi att du som kör här visar hänsyn och håller hastigheten, hälsar Tobias Hellström.

Sponsring

Sedan startan 1887 har Orusts Sparbank verkat för att utveckla vårt närområde.