Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Bättre Affärer: Skog och lantbruk – september 2023

Siduvud för Bättre Affärer Skog och lantbruk - september2023

Bättre Affärer Skog och lantbruk kommer med tips och råd, fakta och inspiration till dig som är verksam inom de gröna näringarna.

Verktyg för tuffa tider

Nu har vi snart facit för växtodlingsåret 2023. Kyla, torka och regn har tärt på resultaten samtidigt som krig, räntehöjningar och den svaga kronkursen påverkar priserna på allt från spannmål till insatsvaror och kapital.

– Det är tuffa och ovissa tider. Mitt bästa råd är att du ska dra nytta av våra specialister. De kan hjälpa dig att hantera dina ekonomiska risker och göra det bästa möjliga av en svår situation, säger Ulf Möller, segmentsansvarig på Skog och lantbruk på Swedbank.

Kids feeding the cows

Så sparar du för framtiden

Tjänstepension, direktpension eller kapitalförsäkring? Det finns många sätt för dig som företagare att spara för framtiden. Här visar vi på några av möjligheterna och tittar närmare på tre sparformer.

A meeting in the forest

Behöver du en revisor?

Sedan 2010 är det inte längre ett krav att alla aktiebolag ska ha en auktoriserad eller godkänd revisor som granskar bolagets redovisning. Mindre och nystartade bolag är undantagna. Här får du veta var gränserna för den så kallade revisorsplikten går.

Klara höstens utmaningar

Företagens förväntningar för det närmaste året är lågt ställda. Hög inflation, ökade kostnader, stigande räntor och svagare konjunktur dämpar framtidstron. Läs tipsen om hur du kan öka motståndskraften i ditt företag.

Tips

Följ prisutveckling på skogs- och lantbruksprodukter

Här hittar du varje månad en rapport över utvecklingen inom skogs- och lantbrukssektorn och en analys på makronivå.

Checklista för hållbarhet

Som inspiration i hållbarhetsarbetet hittar du här checklistor med exempel på åtgärder och aktiviteter som kan föra ditt företag mot en mer hållbar framtid. 

Betalkort Företag i stället för Visa Business Card

Du som har ett Visa Business Card kommer under oktober få det utbytt mot ett Betalkort Företag. Det är ett Mastercard och innebär att du får ett nytt och bättre kort i plånboken. Det nya kortet skickas till dig i god tid innan det gamla upphör att gälla.

Har du hållbara idéer?

Har du en idé för att minska samhällets klimatpåverkan? Sök stöd från Klimatklivet. Nästa ansökningsperiod är öppen 18–29 september 2023.