Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor.

Ställ din fråga här

2017 års pristagare till Orusts stora Evert Taubepris har utsetts

Kenneth Gärdestad

Orusts stora Evert Taubepris är instiftat av Orusts Sparbank och Orust kommun i samarbete med Taubespelen. Priset delas ut för sjunde gången och 2017 går det till en textförfattare som varit aktiv sedan 1970-talet.

Motiveringen till årets pristagare har följande lydelse,

Årets pristagare är en lyriker i sin renaste form. Han har skrivit och varit med att skapa några av våra mest älskade låttexter. Hans författarskap finns i den sfär av odödliga textförfattare som exempelvis Evert Taube.

Vår pristagares texter förmedlar längtan, hopp och vemod. Han beskriver för oss bekanta platser och känslor med en ny penna och blick. Samtidigt finns där även finurliga ordvändningar som ger extra krydda till berättelserna. Det är texter som kommer att leva i den svenska folksjälen för långa tider framöver. Detta är en lyriker i Evert Taubes anda.

Hans texter är en stor del av den enorma framgång som hans broder rönte och det är en låtskatt som har en given plats i svensk musikhistoria.

Orusts stora Evert Taubepris 2017 går till Kenneth Gärdestad.

Kenneth har skickat ett tack

Jag vill framföra ett stort tack för priset. Jag är djupt hedrad och inte så lite smickrad över att få ett erkännande i Evert Taubes namn. Att det skrivna ordet betydelse lyfts fram i ett pris och att jag får det för mitt författande är hedrande. Det värmer mig verkligen att det Ted och jag åstadkommit finns med och uppskattas av så många.

För mer information om kontakta,

Orust kommun, Ronny Svensson kommunutvecklare telefon 0304 - 33 41 98
Orusts Sparbank, Birgitta Pettersson VD telefon 0304 – 34 521
TaubeSpelen, Nisse Ericsson telefon 070-579 19 49

Stäng Skriv ut