Hoppa till textinnehållet

Studentguiden - tips för dig som är student

Här kan du läsa om vilka tjänster banken erbjuder till dig som studerar på högskola eller universitet och har CSN-insättning i Orusts Sparbank. Anslut dig till vårt Studenterbjudande för att få tillgång till allt vi har att erbjuda.

Vad kostar det att bo?

Hyra, köpa eller bo kvar hemma?

Leva studentliv

Känner du igen dig?

Studenterbjudande

Grunden till en sund och hållbar vardag är att ha koll på sin ekonomi. Du som studerar på högskola eller universitet och har CSN-insättning i Orusts Sparbank får tillgång till våra mest populära tjänster.

Internetbanken, Appen och Mobilt BankID

Med våra digitala tjänster är det enklare för dig kolla ditt saldo, skicka pengar, betala räkningar och se över ditt sparande.

Woman using her laptop at a coffee shop.

Budget och checklista

Första steget till en bättre ekonomi är att få koll och planera. Gör en budget över hushållets inkomster och utgifter och läs tips från vår privatekonom Arturo.

Male hands writing on linen cloth - small business

Kort och betala

Dela på lunchen eller fixa en gemensam present till en god vän? Swisha pengar på ett ögonblick. Vilket kort ska du ha? Med bankkort dras pengarna direkt från ditt konto. Med betal- och kreditkort får du köpen samlade på en månadsfaktura.

Card purchase - small business

Spara och placera

Vad drömmer du om? Spara ihop till en kontantinsats, semester eller ny bil. Vet du om att du kan spara genom att handla aktier, i fonder eller på ett konto? 

Young man leaning towards bike.

Akta dig för att bli lurad

Lämna aldrig ut dina inloggningskoder till någon annan. Inte ens till någon du känner som frågar via Facebook, det kan vara en bedragare.

Young woman with tattoos using laptop in the grass.

Ladda mobilen

Aktivera tjänsten Ladda och Köpa för att fylla på ditt kontantkort till mobilen via appen, internetbanken eller Kundcenter Privat.

Young people planning a trip

Designa ditt bankkort själv

Välj ut ditt bästa foto i mobilen och ha som motiv på ditt bankkort.

Skaffa tjänsterna

Välkommen att ringa eller besöka något av våra bankkontor.

Pröva livet som företagare

Banktjänster utan avgift till dig som driver UF-företag.