Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor.

Ställ din fråga här

PA03 för statligt anställda

En kvinna använder sin telefon
Vårt fonderbjudande för statligt anställda passar den som söker enkelhet och trygghet, och samtidigt vill ha möjlighet till en bra avkastning.
  • Enkelt och tryggt fondpaket för pensionssparande
  • Ökande trygghet Tryggare ju närmare pensionen du kommer
  • 54 valbara fonder för den som vill skapa en individuellt anpassad portfölj

Så här fungerar vårt produkterbjudande

Fondpaketet Swedbank Generation Flex är speciellt framtaget för pensionssparande och är en bra långsiktig lösning för dig som vill att pensionssparande ska vara enkelt och tryggt, samtidigt som du har möjlighet till god avkastning och därmed en högre pension. Fondpaketet består av fyra utvalda fonder och anpassar automatiskt risknivån utifrån din ålder, både inför och under pensionen.

Tryggare ju närmare pensionen du kommer

Din ålder styr hur pengarna placeras. Ju närmare pensionen du kommer desto tryggare blir ditt sparande eftersom Swedbank Försäkring ser över fördelningen mellan aktier och räntor. När det är dags att gå i pension följer ditt sparande en försiktigare placeringsprofil. Du behöver inte själv ha koll på fördelningen mellan aktier, räntor, olika länder eller branscher, det gör vi åt dig!

Möjlighet till högre avkastning

Fram till och med 55 består Swedbank Generation Flex av 100 procent aktier. Fördelen med det är att aktier normalt har en bättre långsiktig avkastning är räntebärande placeringar. Efter 56 år sker en successiv nedtrappning mot räntor som pågår fram till 74 års ålder. Därefter placeras innehavet i 70 procent räntor och 30 procent aktier.

Swedbank Generation Flex är vår ingångslösning men du kan välja att byta till någon av våra andra valbara fonderna. Det går alltid att flytta tillbaka till Swedbank Generation Flex för hela eller delar av kapitalet.

Många valbara fonder för dig som vill vara aktiv

Om du av olika skäl vill ha en ännu tryggare lösning eller om du kan acceptera en högre risk för att få möjlighet till större avkastning, kan du när som helst utifrån de valbara fonderna skapa en individuellt anpassad portfölj. Du kan också skapa egna portföljer efter andra behov och önskemål.

Fondutbudet består av 54 fonder i olika kategorier och riskklasser. Fonderna är noggrant utvalda och uppfyller avtalsparternas krav på hög rating och låga priser. Erbjudandet omfattar både aktie-, ränte-, bland- och hedgefonder. Bland aktiefonderna finns både svenska och globala aktiefonder samt fonder inom olika tillväxtmarknader. Bland räntefonderna finns en kombination av korta och långa räntefonder.

Återbetalningsskydd

Om du har familj kan det vara bra att ha ett återbetalningsskydd. Om du har återbetalningsskydd får dina förmånstagare dina sparade pensionspengar om du dör. Förmånstagare är i första hand din make eller maka, din sambo eller registrerad partner och i andra hand barn. Föräldrar, syskon eller bekanta kan aldrig vara förmånstagare

Fast avgift

75 kronor per år

Förvaltningsavgift

  • Swedbank Generation Flex:0,40 - 0,33 procent per år

    (successiv sänkning, lägre risk och lägre avgift närmare pensionen)

  • Valbara fonder: 0 - 0,95 procent per år

Efterlevandeskydd

Återbetalningsskydd: Ingen avgift, men den egna pensionen blir något lägre om du har återbetalningskydd.

Spara till din avtalspension i Orusts Sparbank

Vi hjälper dig gärna med ditt pensionssparande. Välkommen in till något av våra kontor för en pensionsgenomgång.

Våra kontor

Stäng Skriv ut