Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor.

Ställ din fråga här

Ej kollektivavtalad tjänstepension

Affärsman som gör affärer vid ingång

Om ditt företag inte omfattas av en tjänstepension reglerad av kollektivavtal kan ni ändå få en bra pensionslösning genom en pensionsplan. Pensionsplan kan tecknas för alla anställda och ägare i ett företag.

Det är viktigt att ha en tjänstepension eftersom den kommer vara en relativt stor del av din pension. Det är svårt att privat kompensera inbetalningar som motsvarar en tjänstepension.

Pensionsplan är en pensionslösning som kan skräddarsys för hela företaget och som erbjuder ett flexibelt sparande inför livet som pensionär. Förutom pensionssparandet ger planen skydd vid sjukdom och stöd till familjen vid dödsfall. 

Pensionsplan innehåller flera delar

Ålderspension

Arbetsgivaren avgör storleken på premierna. Varje medarbetare som försäkras genom pensionsplan, kan själv välja placering för sina pensionspengar inom ett fondsparande. Om inget aktivt val görs placeras pengarna automatiskt i våra generationsfonder, Transfer.

Sjukförsäkring och premiebefrielse

Alla kan bli allvarligt sjuka. Därför innehåller Pensionsplan en sjukförsäkring som kompenserar för en del av skillnaden mellan ersättningen från Försäkringskassan och den normala lönen, om någon i företaget blir långvarigt sjuk. Vår premiebefrielse ger ytterligare trygghet genom att Swedbank försäkring går in och betalar hela eller delar av premien för den som blir arbetsoförmögen.

Efterlevandepension till familjen

Pensionsplan innehåller även ett återbetalningsskydd som utbetalas till familjen vid dödsfall före eller under utbetalningstiden. Det går också att förstärka det ekonomiska stödet till familjen med ett garanterat efterlevandeskydd. 

Stäng Skriv ut