Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Medlemslån

Ägg från Kanadagås

Är du medlem i ett fackförbund (inom LO, TCO eller SACO) som har ett avtal med banken, kan du låna pengar extra förmånligt genom Medlemslån. Behöver du låna mindre belopp erbjuder vi istället en Medlemskontokredit till bra villkor.

Så här fungerar Medlemslån

Med Medlemslån behöver du ingen säkerhet och kan låna från 30 000 till 300 000 kronor. Räntan är rörlig och följer det allmänna ränteläget. Du betalar ingen uppläggnings- eller aviavgift. I lånet ingår också en kostnadsfri grupplivförsäkring som löser lånet om du som låntagare skulle avlida. I det Medlemslånet har vi även lagt till ett betalningsskydd som betalar en del av lånekostnaden om du skulle bli sjuk eller arbetslös. Försäkringen gäller för låntagare under 65 år. För att få ersättning från betalningsskyddet måste man uppfylla vissa villkor. 

Läs om Medlemslåneförsäkringen
Villkor Betalningsskydd Medlemslån (pdf)

Ansöker du om Medlemslån måste du först ta reda på om din fackförening har avtal med banken. Du ska ha varit medlem i minst 6 månader, du ska ha eller öppna ett lönekonto i banken, ha fyllt 18 år och har regelbunden inkomst, som inte är bidrag, studiemedel eller liknande, ha utrymme i ekonomin för att betala kostnaderna som är förknippade med lånet och vara utan betalningsanmärkningar.

Fackförbund med avtal

Ansökan

Ansök om Medlemslån

Du kan också ansöka om Medlemslån på något av våra kontor eller via din internetbank.

Pris

Priser och fakta om lånet
Kreditränta: 4,85 %. Räntan är rörlig
Lånebelopp: 30 000 – 300 000 kr
Återbetalningstid: upp till 12 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Höjning/Ny låneansökan inom 3 år: 650 kr, 0 kr via internetbank
Aviseringsavgift: 0 kr

Exempel för beräkning av effektiv ränta mm. för lånet
Kreditbelopp: 100 000 kr
Återbetalningstid: 5 år
Ränta: Se ovan

Avgifter. Inga avgifter
Effektiv ränta: 4,96 %
Totalt belopp att betala: 112 327, vilket motsvarar 2 071 kr första månaden. Beloppet kommer sedan att minska vartefter du amorterar, förutsatt att räntan är oförändrad. Antal månadsbetalningar är 60 st vid en återbetalningstid på 5 år. Det här är en förenklad kalkyl och avvikelser kan förekomma i det enskilda fallet. För en mer exakt beräkning av din lånekostnad och ytterligare information om att finansiera ditt bilköp, fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Beräknat med rak amortering

I vårt exempel har vi räknat med rakamortering. Med rak amortering är amorteringsbeloppet lika stort under lånets hela löptid. Därför blir räntan och därmed kostnaden för lånet lägre varje gång du amorterar, förutsatt att räntan på lånet inte ändras.

Stäng Skriv ut