Hoppa till textinnehållet

Orusts Sparbank i samhället

Children blowing soap bubbles.

Orusts Sparbank drivs inte av enskilda vinstintressen. Vårt mål är att skapa möjligheter för människor och företag att utvecklas. Dels som kunder i banken, dels genom att stödja idéer, projekt och föreningar som gör Orust ännu bättre.

Hållbarhet

För oss är det viktigt att vårt område utvecklas långsiktigt. Vi vill bidra till en samhällsutveckling som hushåller med våra gemensamma resurser, så att vårt närområde även i framtiden är en attraktiv plats för kommande generationer att bo och leva i.

Girl sitting in the grass holding a basket of cherries.

Sponsring

Sedan starten 1887 har vi verkat för att utveckla vårt närområde. Vi stöttar ett stort antal föreningar och projekt i vårt område som bidrar till att göra Orust till en bättre plats att leva och bo på. 

Two young soccer coaches getting ready for soccer practice.

Nyheter och aktiviteter

Läs om nyheter i banken och aktiviter vi gjort eller varit med och stöttat. 

Bondens dag 2019

Utmärkelser och priser

Orusts Sparbank delar årligen ut en rad utmärkelser. Här kan du läsa om vilka det är, bakgrunden och se vilka pristagare det varit.

Niklas Strömstedt mottage av Orusts stora Evert Taube-pris 2019.

Banken möter

Orusts Sparbank vill gärna lyfta fram våra härliga kunder, föreningar och organisationer som tillsammans bidrar till att hålla vår ö levande. 

Orusts Sparbank Nösund

Ung ekonomi

Ung ekonomi vänder sig till högstadieelever för att inspirera unga att se på sin ekonomi på ett sätt där de själva kan göra skillnad. Genom kunskap om olika valmöjligheter kan ekonomin påverkas både nu och i framtiden.

Two male students talking in school library.