Meny
Vårt samhällsangagemang
Vår verksamhet

Frihet med elcyklar

Birgitta Pettersson klipper bandet vid överlämningen av elcyklarna,

Orusts Sparbank sponsrar äldrevården i Orusts kommun med två el-parcyklar. Nu finns det goda möjligheter för de äldre inom hemtjänst och på kommunens boenden att swisha fram på en parcykel.

En par-elcykel är en cykel för två som gör det möjligt att ta med äldre eller funktionshindrade på cykelupplevelser.

 

- En bekant till mig som arbetar inom omsorgen talade om hur uppskattad el-parcykeln är, men att det var långt mellan tillfällena att använda den, berättar Birgitta Pettersson, VD Orusts Sparbank.

 

Orusts Sparbank vill stimulera till fysiskt aktivitet, till samvaro och glädje genom att bidra med ökad livskvalitet för de äldre som bor på Orust.

 

Nu kommer det att finnas en elcykel i Svanesund, Henån och i Ellös. Att cykla på en parcykel är en aktivitet som skapar samtalsämnen, minnen och massor av härliga upplevelser. Dessutom är det ett klimatsmart färdsätt för att besöka affären.

Det var både en högtidlig och glad överlämning av cyklarna vid Kaprifolgårdens boende i Henån. Birgitta fick hjälp av Karin, som är en av hyresgästerna, att klippa bandet. Stig, som också bor på Kaprifolgården, fick cykla premiärturer tillsammans med flera av våra medarbetare.

 

- Det var lätt att cykla. Vilken härlig upplevelse, tyckte Stig med glitter i sina ögon.

 

Nu utökas cykelflottan till tre el-parcyklar tack vare Orusts Sparbank. El-parcyklarna används av både äldreboenden och hemtjänst. De kommer att finnas på våra äldreboenden; Eklunden i Svanesund, Kaprifolgården i Henån och Strandgården i Ellös.