Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor.

Ställ din fråga här
En man som talar i mobil

Företagskapital Depå

Företagskapital Depå kan vara ett skattemässigt fördelaktigt sätt att spara och lämpligt för dig som är aktiv och engagerad i ditt sparande. På egen hand eller tillsammans med banken bygger du upp en depå som passar dig. Sedan kan du handla fritt i ett flertal finansiella instrument. I stället för kapitalbeskattning vid försäljning betalar du en årlig schablonskatt. Detta medför att du inte behöver deklarera för vinster och förluster vid försäljning av innehav inom Företagskapital Depå.
  • Du handlar fritt i finansiella instrument som svenska och utländska aktier, räntebärande värdepapper och SPAX (aktieindexobligationer). Du kan när som helst byta placeringar inom Företagskapital Depå. Omplaceringarna är skattefria och du behöver inte deklarera affärerna.
  • Tillväxten i Företagskapital Depå beskattas inte direkt och uttagen är skattefria. Istället schablonbeskattas Företagskapital Depå med en avkastningsskatt som tas ut kvartalsvis.
  • Den första insättningen måste vara minst 100 000 kronor. Därefter finns det ingen gräns för insättningarnas storlek.

Pris

Skaffa Företagskapital Depå

Via bankkontor

Du kan skaffa tjänsten genom att kontakta ditt bankkontor.
Våra kontorVanliga frågor och svar

Måste man deklarera affärerna?
Nej, ingen beskattning sker av vinster och inga avdrag får göras för förluster. Istället betalas en schablonskatt baserat på värdet i kapitalförsäkringen, oavsett om värdet har gått upp eller ned.

Finns det någon minimigräns?
Ja, första insättningen måste minst vara 100 000 kronor. Därefter finns ingen gräns för insättningarnas storlek.

Går det ta ut pengar när som helst?
Nej, återköp kan inte göras de första 365 dagarna. Därefter kan du göra avgiftsfria uttag.

Stäng Skriv ut