Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor.

Ställ din fråga här

Individuell livförsäkring

Tecknas i kombination med Swedbank Pensionsplan och Grundskydd för företagare.

Hur blir det rent ekonomiskt för din familj om du avlider? De flesta företagare har ett alltför dåligt skydd för sina efterlevande.

Den allmänna omställningspensionen ger ett lågt skydd till familjen under tolv månader. Därför är det viktigt att fundera över vilket försäkringsskydd din familj behöver för att klara en omställning om du skulle avlida.

Beroende på din familjesituation kan försäkringsskyddet från tjänstegrupplivförsäkringen och pensionsförsäkringens återbetalningsskydd behöva kompletteras. Inom Swedbank Pensionsplan och Grundskydd för företagare kan du förstärka skyddet till dina anhöriga med en individuell livförsäkring.

Fakta om den individuella livförsäkringen

Den individuella livförsäkringen kan tecknas med valfritt belopp som ger de efterlevande ett skattefritt engångsbelopp i händelse av dödsfall.

Försäkringen kan tecknas mellan 16-65 år och den gäller längst till och med den kalendermånad den försäkrade fyller 65 år.

För att teckna en individuell livförsäkring krävs en godkänd hälsoprövning.

Skatt och avdragsregler

Premien är inte avdragsgill, men utbetalningen är skattefri.

Mer om skatteregler och avdragsrätt

Pris

Premien bestäms utifrån den försäkrades ålder och försäkringsbelopp. Premier och avgifter för Grundskydd för företagare redovisas i ett separat premieblad. 

Premieblad Grundskydd för företagare (pdf)

 


 

Försäkringsgivare

Stäng Skriv ut