Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Grundskydd Företagare

En företagare
Som företagare har du ett betydligt sämre skydd än de flesta anställda. Detta innebär att du har ett större ansvar för din egen trygghet i form av pension och försäkringsskydd. Vår färdiga pensionsplan Grundskydd Företagare ger dig som som motsvarar det en anställd får genom kollektivavtal. Dessutom hanteras pensionsplanen smidigt i intenetbanken.
  • Ekonomisk trygghet inför pensionen.
  • Enkel hantering i internetbanken
  • Trygghet vid långvarig sjukdom, olycksfall, och skydd till de efterlevande vid dödsfall.
  • Lägg till sjukvårdsförsäkring och få tillgång till snabb vård.
  • Uppskjutet pensionssparande i 3, 6 eller 12 månader för nystartade företag.

Pris

Premier och avgifter för Grundskydd Företagare redovisas i ett separat premieblad.

Premieblad Grundskydd Företagare (pdf)

 Vanliga frågor och svar

Hur mycket får jag sätta av till pension?
Premier till ålderspension är avdragsgilla med belopp upp till 35 procent av inkomsten, dock maximalt tio basbelopp, det vill säga 443 000 kronor (år 2016).

Hur kan jag placera mina pengar?
I Grundskydd Företagare kan du på Fondtorget välja fritt inom ett av marknadens bredaste fondutbud, ta hjälp av Fondguiden för att hitta bra fonder eller välja en bekväm fondportfölj. För dig som vill ha jämn avkastning till begränsad risk finns fondportföljen Trygghetsportfölj Försäkring. Om du inte gör något aktivt val placeras dina pensionsinbetalningar i generationsfonderna Swedbank Robur Transfer.

Vilka betalningssätt kan företaget använda?
Faktura
Autogirodragning från konto

Hur gör jag för att byta fonder och se värdeutvecklingen i pensionssparandet?
Du följer din värdeutveckling i internetbanken och kan när som helst kostnadsfritt byta fonder, göra försäljningar och köp av värdepapper (för värdepapper tillkommer courtage). Vill du ha placeringsråd är du välkommen att kontakta något av våra kontor.

Stäng Skriv ut