Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor.

Ställ din fråga här
Kvinna arbetar med sin dator

Lön via banken

Bankens tjänst för löneutbetalningar kan anpassas efter företagets behov och vänder sig därigenom till alla företagsstorlekar. Välj bland ett flertal olika funktioner i tjänsten som både förenklar och minskar kostnaderna för företagets lönehantering.
  • Enkelt – en tjänst för utbetalning av lön, pension, arvode och reseersättning där banken håller reda på de anställdas kontonummer.
  • Pålitligt – alla anställda får lön på utbetalningsdagen oavsett i vilken bank de har sitt konto.
  • Möjligheter – du kan komplettera tjänsten med elektroniska lönebesked. Ett modernt, miljömedvetet och kostnadseffektivt sätt att skicka lönebesked.

Så här fungerar tjänsten

Det enda du behöver göra är att varje månad skicka löneunderlaget till banken. Banken håller reda på de anställdas kontonummer och ser till att de alltid får lönen utbetald till rätt konto och i rätt tid. Kontot kan finnas i svensk- eller utländsk bank.

Dina anställda alternativt du som utbetalare kan enkelt meddela banken vilket kontonummer de vill få sin lön utbetald till. Anställa med svenskt personnummer, de eller du kan anmäla kontonumret på vårt kontoregister.

swedbank.se/kontoregister.

Anställda med utländskt personnummer är välkomna in på banken för att meddela sitt kontonummer.

Om du som löneutbetalare vill ansvara för kontouppgifterna skickar du med de uppgifterna i löneunderlaget till banken.

Bland funktioner som kan väljas finns bland annat utbetalning med kontantavi, löne- eller insättningsbesked elektroniskt eller på papper, avdrag för exempelvis fackavgifter och inlaga.
Läs mer om lönebesked

Råd och tips

Många företag, kommuner, landsting, pensionsutbetalare, försäkringsbolag och organisationer använder sig av bankens tjänster och därigenom har vi, direkt och indirekt, kontakt med stora delar av Sveriges betalningsmottagare.

Pris

Här är priserna för våra vanligaste företagstjänster samt erbjudandet bättre affärer.

Prislista (pdf)

Så här skaffar du tjänsten

Välkommen att kontakta ditt bankkontor.
Hitta ditt bankkontor

Stäng Skriv ut