Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor.

Ställ din fråga här

Exportföretag

Vi ger dig verktygen för bättre exportaffärer

Affärer utanför Sveriges gränser ställer dig inför helt andra risker än inhemska affärer. Vilka de är, och hur stora, avgörs av vilken typ av affär du ska göra och var. När riskerna väl är kartlagda, är nästa steg att minimera dem.

Som exportör ställs du inför en rad frågeställningar innan en affär går i lås. Somliga är av rent praktisk karaktär, som hur betalningens ska ske och när. Andra är av mer strategisk karaktär och handlar om riskminimering. Oavsett vad eller till vem du ska exportera bör du se över följande områden:

Tjänster för exportföretag

 • Valutarisk

  Är risken att du får för lite betalt på grund av att valutakursen försämras från det att pris har avtalats fram till det att betalningen sker.

 • Risker i affärsomgivningen

  Är risken att din affär påverkas av den politiska situation som råder i det land du ska göra affärer med eller av betalningsförmågan hos din affärskontakt.

 • Betalningslösningar

  Effektiv rörelsekapitalhantering, genom att effektivisera företagets betalningsrutiner förenklar ni likviditetsplaneringen och stärker resultatet. Gör det så enkelt som möjligt, både för er själva och era kunder att betala.

 • Konton

  En väl genomarbetad likviditetsbudget kan optimera ditt företags likviditetshantering och är därmed en förutsättning för en god utveckling i företaget.

Stäng Skriv ut