Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Investeringssparkonto - ISK

Kungsviken
ISK gör det enkelt att spara i fonder, aktier och andra värdepapper utan krångel med deklaration vid köp, omplacering och försäljning. Det är bara privatpersoner som kan öppna ett ISK.
  • Enkelt att deklarera 
  • Enkelt att köpa, omplacera och sälja
  • Enkelt för dig som är aktiv
  • Enkelt för dig som vil månadsspara
ISK omfattas av den statliga insättningsgarantin för pengar på kontot och investerarskydd för värdepapper. Klicka på rubriken nedan för mer information.

Pris

Avgift ISK: 0 kr
Vanliga fondavgifter och eventuellt courtage tillkommer. Se nedan.
Väljer du annan värdepapperstjänst än Värdepapperstjänst Bas betalar du eventuellt en depåavgift. Se nedan.
Ränta på kontanta medel: 0 % 
Insättning/uttag: Ingen lägsta insättning, fria uttag från konto

Fonder och värdepapperstjänster

Schablonbeskattning

Innehavet på investeringssparkontot multipliceras med statslåneräntan den 30 november året före beskattningsåret. För år 2016 är räntan 1,4 procent, vilket inkluderar statslåneräntan (för 2015) på 0,65 procent och ett av riksdagen fastställt påslag på 0,75 procent). Det ger en schablonintäkt som beskattas som inkomst av kapital med 30 procent.

Öppna ett investeringssparkonto

Internetbanken 

Öppna ett investeringssparkonto direkt i internetbanken.

Till internetbanken

Telefonbanken

Ring telefonbanken personlig service på 0771-22 11 22 för att öppna ett konto.

Boka möte

Vill du veta mer om investeringssparkonto och olika sparformer - boka ett möte med någon av våra rådgivare.

Boka möte

 Vanliga frågor och svar

Vad är ett investeringssparkonto?
Investeringssparkontot är en enkel och förmånlig sparform för privatpersoner som vill investera i aktier, fonder och andra finansiella instrument. Det är en schablonbeskattad sparform, vilket betyder att skatten inte baseras på den faktiska avkastningen utan på en förväntad genomsnittlig avkastning, precis som för kapital- och pensionsförsäkringar

Vad kan man spara i ett investeringssparkonto?
Du kan spara i noterade värdepapper, som aktier, obligationer, SPAXar och ETF:er. Att de är noterade innebär att de är upptagna till handel på en reglerad marknad (till exempel Stockholmsbörsen eller andra liknande marknader inom EES) eller motsvarande marknadsplats utanför EES alternativt som handlas på en handelsplattform. Dessutom kan du spara i de svenska och utländska fonder som är ISK-markerade på Swedbanks Fondtorg.

Vad kostar ett investeringssparkonto?
Swedbank tar ingen avgift för investeringssparkontot i sig. För att placera i aktier väljer du en av bankens värdepapperstjänster där Värdepapperstjänst Bas är gratis och övriga har en kostnad. Courtage vid köp och försäljning är samma både i och utanför investeringssparkontot och beror på vilken värdepapperstjänst du har. Förvaltningsavgift i fonder som placeras i ett investeringssparkonto är samma som när man sparar fritt i fonder. Du betalar inte någon fondskatt på fonder i ett investeringssparkonto.

Fler frågor och svar

Stäng Skriv ut